Бургаският Медицински център „Оксиком“ вече предлага едно от най-популярните решения, с които жените, а и мъжете, по света „връщат времето насам“. От тази есен  в здравното заведение се извършва  терапия с ботокс в стерилна обстановка, което намалява риска от странични ефекти.


Това е една от първите пациентки на д-р Наталия Иванова в Бургас. Само за седмица след извършената блефаропластика в МЦ „Оксиком“ резултатите са видими. Снимките „преди“ и „след“ говорят сами за себе си. 


Захарният диабет (ЗД) е нарастващ медицински проблем в целия свят. ЗД причинява поредица от дългосрочни системни усложнения , които имат значително влияние върху отделния пациент и обществото като цяло,тъй като заболяването обикновено засяга хората в най-активните им години.През последните 10-20 години има значителен ръст в заболеваемостта от ЗД и тази тенденция ще се запази и в следващите години.Причините за това са комплексни , но най-често се говори за промени в диетата и храненето като цяло,обездвижването и заседналият начин на живот на съвременния човек.


Жителите на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ вече ще имат достъп до специалисти по очно здраве, без да им се  налага да пътуват километри до различни точки на града. В квартала отваря врати очен кабинет на територията на „Медицински център III – Бургас“.


Екипът на Медицински център „Оксиком“ предлага палитра от висококачествени нехирургични процедури, които ще върнат времето назад за Вас, при това в стерилна оперативна среда и най-важното, извършени от квалифициран специалист.

Ние ще се погрижим да забравите за мимическите бръчки с висококачествен ботокс, да възстановите контура на лицето си с филъри и терапия, да възвърнете свежестта в погледа си.

 


Бургаският Медицински център „Оксиком“ успя да привлече един от топ специалистите по окулопластика у нас. Д-р Наталия Иванова се присъедини към екипа на очната клиника този месец и стартира консултациите на пациенти с медицински или естетически нужди.


Запушените слъзни канали са често срещан и обикновено временен проблем, който възниква при кърмачета. Той представлява запушване или стесняване на назолакрималният канал, който позволява сълзите да се стичат от окото в носната кухина. Наблюдава се при около 7% от новородените и обикновено отшумява сам. В някои случаи обаче се налага и лекарска намеса.


Кои са най-често срещаните проблеми с очите през лятото и как да ги избегнем, обяснява д-р Малина Топчийска, офталмолог в МЦ „Оксиком“, Бургас.


През изминалата седмица д-р Малина Топчийска посети Очната болница към университета в Любляна. Причината бе участието й в обучение на тема „Прилагане на антирастежни фактори, при лечение на заболявания на макулата". 


На 10 май екип на МЦ „Оксиком“ посети учениците от 1-ви и 2-ри клас на созополското у-ще "Св. Св. Кирил и Методий". 


Д-р Мерсинков преустановява прегледи, консултации и лазерно лечение на пациенти в клиника „Св. Николай Чудотворец“, гр. Варна.

Всички пациенти, консултирани и лекувани от него, вече ще могат да го намерят всеки делничен ден в МЦ „Оксиком“, гр. Бургас. Може да запазите час за преглед при д-р Мерсинков на 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Безплатни очни прегледи на учениците от 1-ви и 2-ри клас на ОУ "Петко Рачев Славейков", град Бургас, бяха извършени през последните две седмици от офталмолозите на МЦ “Оксиком“. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.


Силен втори ден на изложение „Зона Здраве“ за МЦ "Оксиком". Над 400 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска.
Установени бяха 93 пациенти с катаракта (перде), а при над 40 души се констатира алергичен конюнктивит. На голяма част от най-малките пациенти беше установена нужда от носене на диоптрични очила. Изнесената лекция от д-р Топчийска възбуди интереса на посетителите, които прииждаха към щанда с въпроси за симптоматиката, лечението и профилактиката на катаракта. 


При голям интерес премина първият ден на изложение „Зона Здраве“. Над 300 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска от МЦ „Оксиком“. 

 


Здравейте приятели! Очакваме Ви днес в Mall Galeria Бургас, на изложение „Зона Здраве“. Ще ни намерите на ниво 0, до асансьорите. Стартираме с безплатните очни прегледи точно в 11 часа. Ще има и награди за тези от Вас, които посетят щанда ни. През уикенда сме на Ваше разположение за прегледи и консултации. Заповядайте!


На 8 и 9 април ще може да ни откриете на Изложение "Зона Здраве", което ще се проведе в Mall Galleria, гр. Бургас.


Над 300 души се възползваха от безплатните очни прегледи за глаукома, в МЦ „Оксиком“ Бургас. Кампанията бе посветена на Световната седмица за борба с глаукомата (12 до 18 март 2017 г.). Прегледите се извършваха с измерване на очното налягане.

При 16 от всичките над 300 пациенти, които се възползваха от възможността за безплатна консултация, бе установена глаукома. Благодарение на превантивната диагностика в МЦ „Оксиком“ те ще имат възможността да вземат мерки навреме и да се погрижат за зрението си. Други 40 души бяха насочени за допълнително наблюдение.


От началото на годината МЦ „Оксиком“ работи с нов консултант в сферата на лазерната хирургия на катаракта - Доц. Джелебов - лекар с изключително богат хирургичен опит.


С развитието на имплантологията като цяло, в последните години се увеличи и честотата на ендопротезиране на стави у нас. В България се извършват около 4 000 такива операции на година, като най-често на такива процедури се подлагат пациенти над 60-годишна възраст. Нерядко обаче ендопротезиране се налага и при по-млади пациенти с увредени стави, в следствие на ревматоиден артрит, инфекционни артрити, болест на Бехтерев, болест на Чандлър, травми, тумори.


Лещата на окото е прозрачна структура, която фокусира образите върху светлочувствителната ретина. Катарактите представляват затъмнени поленца в лещата. Те се появяват когато определен протеин в лещата образува абнормални струпвания, постепенно стават по-големи и засягат зрението.       


<< предишни 1 2 3 4 5 следващи >>