При голям интерес преминава първият ден на изложение „Зона Здраве“. Над 400 души до момента са преминали безплатен очен преглед при специалистите от МЦ „Оксиком“. 


Ултравиолетовите лъчи са вредни за очните тъкани и пречупващите среди на окото. Те могат да предизвикат фоликуларен алергичен конюнктивит. Първият признак е, че малчуганите започват да мигат често с клепачите и да разтъркват усилено очите си. Получава се и характерен алергичен обрив по лицето и врата. 


Следващият уикенд /21-22 април/ ще Ви очакваме в Мол Бургас Плаза, на Изложение "Зона Здраве"


Днес,10.04.2018, екип на МЦ „Оксиком“ посети учениците от 1-ви клас на ОУ „Васил Априлов“, град Бургас. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.


Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на община Бургас продължава и през април. Този месец експертите от първата очна клиника в града са определили три дати, в които ще посетят селата Миролюбово, Брястовец и Изворище.


Очни специалисти от МЦ „Оксиком“ тръгват на безплатен тур в община Бургас от днес /14.03.2018г/. Лекарите на здравното заведение ще преглеждат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места на общината, в специално подготвени за целта помещения и с необходимата апаратура.

Медицинските услуги в малките населени места са лукс. В повечето случаи пенсионерите от селата нямат достъп до лекар. Основните причини за това са липса на медицинско лице в селото и липса на средства. 


Кампания с безплатен скрининг за глаукома организира МЦ „Оксиком“ - Бургас от 12 до 16 март. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състои от 11 до 17 март 2018 г.

 


Скъпи дами,

На 8-ми март,  освен за външния си вид, не забравяйте да се погрижите и за очите си! 


Офталмолози на МЦ „Оксиком“ извършиха безплатни очни прегледи на ученици от 1-ви клас на Начално базово училище “Михаил Лъкатник“, град Бургас. 


Диабетът удвоява риска от развитие на катаракта. Най-застрашени са пациентите между 45 и 54 години. Това показва изследване на британски учени, публикувано в медицинския журнал “Eye”. Шесторно се увеличава вероятността от развитие на катаракта, ако диабетикът вече има увреждане на ретината, в следствие от хроничното заболяване.

 


Д-р Малина Топчийска е един от водещите офталмолози  в Бургас. Специализирала е очни болести в болницата Вестфалц в Кайзерслаутерн, Германия, част от медицинския университет в Майнц. Днес тя практикува своята професия в МЦ „Оксиком“.

В просторно интервю д-р Топчийска разкрива най-често срещаните причини за очни заболявания при бебета и деца, тяхното лечение и симптомите, на които родителите трябва да обърнат внимание. 


След извършена блефаропластика (пластика на клепачите) в МЦ „Оксиком“ резултатите са видими. Снимките „преди“ и „след“ говорят сами за себе си.


При заболявания на очите организмът се нуждае особено много от витамини А, В и С, т.е. “класическите” антиоксиданти + многофункционалния витамин В. Затова и правилното хранене, насочено към запазването на очите и поддържането на техните функциите, трябва да включва в себе си продукти, в които тези витамини са в по-голямо количество.


Пациенти от цялата страна вече имат възможност да получат консултация с офталмолог напълно безплатно в интернет. Медицински център „Оксиком“ – Бургас е първият в града, който предлага онлайн услугата ежедневно и в реално време. Експертите от здравното заведение ще бъдат на разположение на пациентите в мрежата всеки делничен ден, между 15:00 и 16:00 часа. 


Зачервените очи са често срещано явление. То може да се дължи на сенна хрема, на продължителен престой в задимено помещение, или пък след плуване в хлориран басейн, например. Има случаи, в които това не е сигнал за сериозен проблем и състоянието може да се третира с т.нар. домашни лекове. Има обаче и случаи, в които трябва да се консултирате с лекар.


Вие върнахте ли времето назад? Ако все още се чудите как да върнете младостта на лицето си, отговорът се крие в МЦ „Оксиком“.

 


Вестибуларните нарушения са доста често срещано състояние, което засяга хора от всякакви възрасти и професии. Те могат да се дължат на стрес, но могат да бъдат и знак за сериозни здравословни проблеми. Поради тази причина специалистите съветват незабавно да се обърнем към лекар, особено ако имаме хронични заболявания, или пък сме застрашени от такива.

”Най-общо вестибуларните нарушения се разделят на два вида – от централен и периферен тип. Много важно за диагностицирането им е локализирането на самия болестен процес, като той може да се развива във вътрешното ухо, в слухово-вестибуларния нерв, в мозъчния ствол или в главния мозък”, посочва д-р Веселин Русинов – консултант невролог към МЦ „Оксиком“.


По решение на Международната федерация на слепите днешният ден /15.10./ е обявен за Международен ден на белия бастун или Ден на незрящите по света. Той се отбелязва от 1969 година. Чества се и като годишнина от рождението на френския педагог Валантен Аюи, положил основите на световното обучение на слепите.


„Зрението е право на всеки, а опазването му е дълг на всички.”  Акад. Константин Пашев

 

 


Преди дни в Бургас пристигнаха два високотехнологични апарата, предназначени за диагностика и лечение на зрението. Те са единствени по рода си в Южна България и са част от оборудването на първата очна клиника в града - Медицински център „Оксиком“. Модерните уреди ще подобрят работата на експертите по отношение на борбата със зрителните увреждания при пациенти с диабет, глаукома и дегенерация на макулата.


<< предишни 1 2 3 4 5 следващи >>