Иван Иванов (ТК "Испано", гр.Варна) и Габриела Иванова (ТК "Черноморец", гр.Бургас) спечелиха титлите на Държавен турнир по тенис за момчета и момичета до 12 г. "Oxycom Cup". Надпреварата от календара на БФТ се проведе на кортовете на ТК "СА Несебър", гр. Несебър.

 

 


Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън“ завърши с победа за отбор „Циципас“, воден от капитан Мартин Захариев. След вълнуващи два дни на надпревари, крайното класиране отреди второто място за отбор „Чорич“, с капитан Стефан Пантов, а на трето и четвърто се наредиха съответно тим „Зверев“, предвождан от капитана Елена Кралева и отбор „Шаповалов“, с капитан Мартин Атанасов.


През почивните дни в МЦ „Оксиком“ ще работи дежурен кабинет. 


Съществуват привидно безвредни навици, към които се придържаме, без да си даваме сметка за риска, който те носят със себе си. Днес сме Ви подготвили подборка от шест потенциално опасни за очите навици и начините да избегнете риска от тях.


Следващите дати, на които топ специалистът по окулопластика у нас - д-р Иванова, ще извършва прегледи и манипулации в медицинския център са 4-ти и 24-ти януари.
➡️Часове може да запишете на тел. 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Около 2/3 от хората в развитите страни с напредване на възрастта получават катаракта, което води до значителни ограничения на зрението. В началните стадии се наблюдава намален контраст и нощно зрение, заслепяването е повишено.


Медицински център „Оксиком“ продължава да разширява дейността си, осигурявайки на бургазлии достъп до топ специалисти в сферата на естетичната медицина. Този път здравното заведение успя да привлече един от най-иновативните и търсени пластични хирурзи – д-р Веселин Молов. Следващата среща на експерта с пациенти от региона ще бъде на 10 ноември. 


Медитацията има силен терапевтичен ефект за намаляване на вътреочното налягане при пациенти с първична откритоъгълна глаукома. Това показват изследванията на съвместен екип от индийски и немски офталмолози, заключенията от които бяха публикувани в „Journal of Glaucoma“ през ноември 2018-а година.


Геният на Леонардо да Винчи може да е бил подсилен от страбизъм (кривогледство). Това смята д-р Кристофър Тайлър от Градския университет в Лондон. 


👀👓Продължаваме с безплатните очни прегледи в Област Бургас. Датите за месец ноември са както следва:

Консумацията на листни и кореноплодни зеленчуци като цвеклото намалява риска от развитие на макулна дегенерация (увреда на централното зрение), предава “Medical Xpress”. Това откриха учени от австралийския институт за медицински изследвания Уестмийд. Причината се крие в специфичните растителни нитрати в тях.


Екип от европейски учени изследва връзката между храненето и хранителните навици, генната предразположеност и развитието на възрастово-зависима макулна дегенерация (увреда на централното зрение). Резултатите показват, че придържането към т.нар. “средиземноморска диета” намалява риска от заболяването на очите с до 41%.

 


👀👓Продължаваме с безплатните очни прегледи в Област Бургас. Датите за месец октомври са както следва:

След извършена блефаропластика (пластика на клепачите) резултатите са видими. Снимките „преди“ и „след“ говорят сами за себе си. Следващата дата, на която топ специалистът по окулопластика у нас - д-р Иванова, ще извършва прегледи и манипулации в МЦ „Оксиком“ е 20-и септември. Часове може да запишете на тел. 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Вторият етап от най-мащабната кампания за безплатни очни прегледи в Бургаска област започва на 5-и септември. Тогава специалистите на МЦ “Оксиком” ще гостуват на село Пещерско (общ. Айтос). Още три дати са определени за инициативата през новия месец. Тече и подготовка за продължаване на безплатните прегледи и през месец октомври.


Следващата дата, на която топ специалистът по окулопластика у нас д-р Наталия Иванова ще извършва прегледи и манипулации в МЦ „Оксиком“ – Бургас е 31 август. Часове може да запишете на тел. 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Очите ни са една от най-активните части от тялото ни, но често се оказват и една от най-пренебрегваните. Съществуват някои дребни навици, които можем да преборим или да си създадем, за да предпазим зрението си, да забравим за очилата и да се радваме на остър поглед.


Британски учени от Оксфордския университет успешно извършиха първият медицински експеримент за ретинална операция с помощта на робот. В рамките на изследването са третирани 12 пациенти, половината от които са се подложили на хирургична интервенция, в която е използван иновативен автоматизиран апарат, предава “Medical Express”. Останалите са оперирани по изцяло традиционни мануални техники от опитни хирурзи.


Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на Община Бургас приключи успешно. Последната спирка бе село Маринка, където гостува един от водещите специалисти на първата частна очна болница в града –  д-р Нели Джокова. В края на м. май тя прегледа 38 души, като при 70% от тях бе установена катаракта. При десетина пациенти се установи нуждата от оптична корекция /очила/.


Силен втори ден на изложение „Зона Здраве“ за МЦ "Оксиком". Над 400 души преминаха безплатен очен преглед при нашите специалисти. 


<< предишни 1 2 3 4 5 следващи >>